Maureen rolünde Zoe Kazan

Maureen rolünde Zoe Kazan

Frank Wheeler evde öfkeli olduğu bir günün öğleden sonrasında sekreteri Maureen ile buluşmak suretiyle April’e ihanet girişiminde bulunur. New York’lu masum bir genç kız olan Maureen, Frank’in gücünden etkisi altında kalmıştır. Karısının yüksek beklentilerini karşılayamayan Frank için farklı bir arayışı temsil eder.

Sam Mendes bu rol için 23 yaşındaki genç oyuncu Zoe Kazan’ı tercih etti. Ünlü film yönetmeni Elia Kazan’ın torunu olan Zoe Kazan, bugüne kadar tiyatro alanında ödüllü çok sayıda oyunda yer alırken büyük ekranda da önemli işlere damgasını vurmuştu.

Filmin kadrosundaki diğer tüm oyuncular gibi Yates’in yapıtını çok sevdiğini söyleyen Zoe Kazan, kitapla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor:

“Bence bu, davranışlarının nasıl olması gerektiği konusunda sorunlar yaşayan çağdaş erkek ve kadınların yüzyüze kaldığı bir krizdir. Günümüz insanının ne yapması gerektiğini tam olarak bilemediğini düşünüyorum. Standartlar nelerdir? Kurallar nelerdir? Bu soruların kesin yanıtı yok. Maureen’e gelince, bence bu kentin kurallarını kendince yorumlamaya çalışan yalnız bir genç kızdır. Onda bir tür masumiyet ve tatlılık vardır. Ayrıca insani iletişime gerçek anlamda ihtiyaç duyar. Attığı her adımı yüreğinin sesini dinleyerek atar ki, bu kadar kırılgan olmasının sebebi budur.”

Hiç yorum yok: