Shep ve Milly Campbell rollerinde David Harbour ile Kathryn Hahn

Shep ve Milly Campbell çifti rollerinde David Harbour ile Kathryn Hahn

Filmde, Wheeler çiftinin komşusu ve en yakın arkadaşları olan Shep ve Milly Campbell çifti de, bu evliliğin bir başka yönünü ortaya çıkar. Bu da, Wheeler çiftinin diğer çiftlerle kurduğu ortaklıkların getirdiği sosyal boyuttur ve karmaşaya katkıda bulunur. Campbell çifti, Wheeler çiftini açıkça takdir etmekte, hatta kıskanmaktadır. Aynı zamanda Wheeler çiftine adeta bir ayna tutarak, Wheeler çiftinin olmayı istemediği herşeyi yansıtmış olurlar.

Wheeler ve Campbell çiftlerinin görünüşte ortak birçok paydası olmasına rağmen Frank ile April’in düşüncesine göre Campbell’lerin kuru, tekdüze ve değişmeyen bir evliliği vardır. Bu çiftin kendilerine benzemediğini düşünürler. Oysa kaderleri giderek iç içe geçecektir. Özellikle de Shep’in April’e karşı duyduğu derin hayranlığı kaybetmesinden itibaren…

Sam Mendes’in Campbell çiftiyle ilgili yorumu şöyle: “Shep ile Milly’nin filmdeki en ilginç parçalardan birisi olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Wheeler çiftiyle tanışmalarından itibaren onların dostluğu sayesinde hayatlarına anlam geldiğini, daha heyecan verici olduğunu hissederler. Tam onlara alışmışken Frank ile April bomba haberi verirler: Yaşadıkları yerden ayrılacak ve Paris’e gideceklerdir. Bu da paylaştıkları herşeyi geride bırakacakları anlamına gelmektedir. Bu durum Campbell çiftini temelden yıkar. Yates’in küçük detayları büyük bir depreme dönüştürürken bir evliliğin yansımalarını komşular, arkadaşlar ve toplum aracılığıyla keşfe çıkmaya dayalı yazım tarzını çok seviyorum.”

“Revolutionary Road”da Shep Campbell rolünde son olarak “Quantum of Solace” adlı James Bond filminde izlediğimiz Tony ödüllü aktör David Harbour kamera karşısına geçti. Shep’in eşi Milly Campbell’in portresini ise, “Step Brothers” adlı Will Ferrell komedisi “Step Brothers”taki rolüyle tanınan Broadway yıldızı Kathryn Hahn çizdi.

Hiç yorum yok: