Bayan Givings rolünde Kathy Bates

Bayan Givings rolünde Kathy Bates

“Revolutionary Road”da Frank ve April Wheeler çiftinin çevresinde çok sayıda komşu vardır. Bunların hepsinin daha iyi bir hayat için kendilerine özgü gizli özlemleri olduğunu görürüz. Komşular arasında anahtar konumda olan ise Bayan Givings karakteridir. Müşterilerine Amerikan rüyasını satan bir emlakçıdır. Kendi ailesindeki krizi gizleyerek mutluluk imajı vermeye çalışır.

Film yapımcılarının bu rol için tercihi, “Misery” adlı filmdeki rolüyle Oscar kazanan; “Primary Colors” ve “About Schmidt” adlı filmlerdeki performansıyla da Oscar adaylığı alan Kathy Bates’tan yana oldu.

Yönetmen Sam Mendes, Kathy Bates’ın oyunuyla ilgili gözlemini şu sözlerle dile getiriyor:

“Kathy’nin oyun tarzıyla Bayan Givings karakteri çok neşeli bir kadın olarak ortaya çıktı. Ama aynı zamanda insanın yüreğini sızlatan bir karakter oldu. Bayan Givings karakteri, hayatının güzel organize edilmiş olmasını isteyen bir kadındır ama oğlunun durumu nedeniyle bu isteğini başaramaz.”

Kathy Bates ise üstlendiği karakteri şu sözlerle yorumluyor: “Bayan Givings’i gerçekten ilginç buldum. Dıştan bakınca insanlara ev satan pırıl pırıl ve girişken bir kadındır ama iç dünyasında olağanüstü büyük acılar vardır. Ayrıca Justin Haythe’in orijinal kitaba sadık kalmasını çok sevdim. Filmde anlatılan öykü ve karakterlerin hepsi, kitap sayfalarından fırlamış gibiydi.”

Kathy Bates sözlerini şöyle noktalıyor: “Bayan Givings’in kusursuz bir ev düzeni özlemini, oğlu John’un beyinsel özürlü olmasının engellediğini görürüz. Oğlunun bu durumu Wheeler çiftiyle yedikleri akşam yemeğindeki berbat duruma yol açar. Oğluyla ilgili duygularını tamamen ortadan kaldırdığı farklı bir gerçeklik içerisinde yaşamaktadır. Beyinsel özürlü oğlunu zeki bir matematikçi gibi algılamak ister. Bu yüzden de oğlunun varlığının Wheeler çiftiyle yenilen yemekte herşeyi nasıl bozacağını fark edemez. Bayan Givings’in niyetleri doğrudur ama yanlış yöne sapmıştır.”

Hiç yorum yok: