John Givings rolünde Michael Shannon

John Givings rolünde Michael Shannon

“Revolutionary Road”ın en felaket sahnelerini sağlayan karakter, Bayan Givings’in beyinsel özürlü matematikçi oğlu John Givings’tir. Aslında o kadar zekidir ki, yemek sırasında Wheeler çiftinin görünen yüzeyinin ardındaki gerçeği sezinler. O evlilikteki gerilimi hissetmiştir. Onların konformizmini ve kaçış duygusunu sorgulamaya başlayarak ikisine de “evcilik oynamanın’ kişisel maliyeti üzerine kışkırtıcı soruları gündeme getirir.

Yönetmen Sam Mendes, bu karakteri değerlendirirken şu yorumu yapıyor: “Edebiyat dünyasında sık sık rastlandığı üzere gerçeği söyleyen kişi öykünün delisi olur. John Givings karakteri burada Frank ile April arasındaki bölünmeyi açığa çıkaran kişidir.”
Filmde John Givings rolünde, son olarak Sidney Lumet imzalı “Before the Devil Knows You’re Dead” adlı filmde Philip Seymour Hoffman ve Ethan Hawke’a karşı izlediğimiz Michael Shannon oynadı.

Portresini çizdiği John karakterinin öyküdeki en büyüleyici temalardan birisini gündeme taşıdığını söyleyen Michael Shannon, bu karakteri şu sözlerle tanımlıyor: “Kitabı okumuş insanların çoğunun John karakteri için ‘aslında hepsinden akıllı’ yorumu yaptığını öğrendim. Bu karakterin özelliği, hangi hayat tarzının çılgın olduğu, hangisinin olmadığı gibi konuları gündeme taşımasıdır.”

Leonardo DiCaprio ise, Shannon’un oyun tarzıyla ilgili şöyle bir yorum yapıyor: “Shannon üstlendiği role müthiş enerji getirdi ve Frank ile April arasındaki ateşleyici güç oldu. Frank ile April’in gittiği yerlerde hiç kimse onlara gerçeği söylemez. Herkes yüzlerinde mutlu bir gülümsemeyle onları dinler. Herşey pırıl pırıl gibidir. O akşam yemeğinde John Givings ortaya çıkar ve gerçeği temsil eder.”

Hiç yorum yok: