Batı Hint Adalarına Gidiyoruz

“Dead Man's Chest”in oyuncu kadrosuyla teknik ekipleri, 28 Şubat 2005 günü valizlerini toplayıp sevdikleriyle vedalaştıktan sonra özel olarak kiralanan bir L-1011 jetiyle Batı Hint Adalarına doğru yolculuğa başladılar. Bir yıllık süre boyunca akla hayale gelebilecek her türlü zorluğa göğüs gerecekleri macera dolu bir yolculuğun startı böylece verilmiş oldu.

Yolculuğun ilk varış noktasında Ekvatorun 13 derece kuzeyinde yer alan St. Vincent ve Grenadines adlı ada cumhuriyeti vardı. Adanın turizm açısından fazla gelişmemiş olması sebebiyle St. Vincent havaalanına iki motorlu küçük uçaklardan başkası inemiyordu. Bu nedenle “Pirates” jeti, St. Vincent ile Martinique arasında konuşlanmış olan St. Lucia adlı komşu adaya iniş yapmak zorunda kaldı. İki saatlik deniz yolculuğundan sonra St. Vincent adasına ulaştılar.

Öte yandan önemli miktarda ekipman da hava ve deniz yolu üzerinden adaya ulaştırılmak üzere yola çıkarılmıştı. Filmin Prodüksiyon Menejeri Doug Merrifield'in deyimiyle adeta askeri harekat benzeri bir görüntü vardı. Bir kargo gemisi kiralanarak her türlü konteyner yüklendi ve önce St. Vincent'a, ardından da Dominica ve Bahama adalarına doğru yola çıkarıldı. Limandaki hummalı çalışmayı ada halkı büyük bir ilgiyle yakından izledi.

Los Angeles ve İngiltere'den yaklaşık 300 kişilik teknik ekibin St. Vincent'a getirilmesi nedeniyle adada yer sıkıntısı yaşandığı gözlendi. Adada yeteri kadar büyük tesis bulunmadığı için ekipler 43 farklı otel ve motele yerleştirildi. Bir kısmı da adanın batı kısmındaki apartman dairelerinde kaldı. İlk “Pirates” filminin de iki ay süreyle aynı yerde çekilmiş olması nedeniyle, ekiplerin çoğu açısından St. Vincent'a gidiş bir bakıma eve dönüş gibiydi.

Karayiplere yapılan büyük yolcuğa hayvan konuklar da eşlik ettiler. Bunlar arasında iki tane Güney Amerika maymunu, iki tane uzun kuyruklu Amerika papağanı, bir düzine keçi, üç domuz, iki tane beyaz at, iki tane araba çekici at, üç düzine piliç, altı inek ve 14 tane kuzgun yer aldı.

Birinci “Pirates”te ekrana gelen hayvanlar arasında bazıları çok sevilmiş, adeta yıldızlaşmıştı. İzleyici tarafından çok beğenilen hayvanlar arasında Hapishane Köpeği, Maymun Jack ve Cotton'un papağanı başı çekiyordu. Bu kadar sevildiklerine göre rollerini tekrarlamaları gerekecekti. Sessiz sakin mizaçlı Cotton'un papağanı rolünde Chip ve Salsa adlı iki Amerika papağanı oynadı. İlk filmin en sevilen hayvan karakterlerinden birisi olan Hapishane Köpeği rolünde ise sekiz yaşında inanılmaz akıllı bir terrier olan dost canlısı Chopper adlı köpek kamera karşısına geçti.

Korsanların kullandığı tabanca, kılıç, hançer ve diğer silahların hazırlanmasında, aynı zamanda bir tarihçi olan silah yapım ustası Kelly Farrah ile işbirliği yapıldı. Ayrıca ilk filmde olduğu gibi tarihi danışman Peter Twist ile yakın temas kuruldu. Filmdeki silahların büyük çoğunluğu orijinalinin replikası şeklindeydi olduğu halde sadece Kaptan Jack Sparrow'un kılıcı 18. yüzyıldan kalma gerçek bir kılıçtı. Ancak kılıç dövüşü sahnelerinde daha az öldürücü versiyonları kullanıldı.

Hiç yorum yok: