Dominica Günlüğü: Aman Kafanıza Hindistan Cevizi Düşmesin!

Eskiden İngiliz sömürgesi olan Dominik Cumhuriyeti'nin ulusal marşında “güzellikler adası, görkemli ada” gibi sözcüklerin geçtiğini çok az insan bilir. Sadece 20 mil uzunluğunda ve 16 mil genişliğinde küçük bir ada olan Dominik Cumhuriyeti'nin 71.000'lik nüfusu vardır. Maceracı ruhlu eko-turistlerin yeni çekim mekanı haline gelen adada kitlesel turizm gelişmemiştir. Film yapımcılarının tercih mekanı olarak da çok gelişmediği söylenebilir.

Yönetmen Gore Verbinski, bu adanın görsel açıdan olağanüstü güzelliği sahip çeşitli bölgelerini taradıktan sonra “Dead Man's Chest”in kara ağırlıklı arkaplanlarına Dominica'nın ev sahipliği yapabileceğine karar verdi. Aynı şekilde filmin yapımcısı Jerry Bruckheimer da, filmin konusunun izleyici açısından yepyeni mekanlarda geçmesine sıcak bakıyordu.

Yapımcı Jerry Bruckheimer, “Neden Dominica?” sorusunun yanıtını şu sözlerle veriyor: “Dominica'yı çok güzel ve dokunulmamış çevresi sebebiyle ana mekanlardan birisi olarak seçtik. Aşırı gelişmemiş bir ada olması da bizler için bir avantajdı. Başka filmlerde göremediğiniz manzara, orman ve dağları bu adada görüyorsunuz. Dominica dünyanın tablo güzelliğindeki yerlerinden birisi olmasına rağmen film yapımcıları tarafından tam olarak keşfedilmedi. Bu açıdan avantaj elde ettik.”

Filmin prodüksiyon amirlerinden Bruce Hendricks ise, “Neden Dominica?” sorusu hakkındaki yorumunu şu sözlerle dile getiriyor:

“Gore Verbinski'nin çalışma stilini yakından tanırım. Herhangi bir mekanı ulaşılamaz buluyorsa orası en favori mekanıdır. Dominica adasının özelliği, günümüzden 200 yıl öncesinin Karayip adalarına benzemesiydi. `Pirates' gibi filmleri yaparken Dominica gibi gözden ırak bölgelerdeki vahşi ve doğal güzelliklere ihtiyaç duyarız. Tüm büyük yönetmenler gibi Gore Verbinski de insanların limitlerini bir adım öteye zorlamayı seven bir yönetmendir. Artistik ve teknik açıdan öncülük yapan, zirveleri tırmananlar daima Gore Verbinski gibi yönetmenlerdir. Rasyonel davranan bir insan oralara gitmez. Hele hele yanına 500 arkadaşını ve tonlarca ekipmanı alarak hiç gitmez. Bunu yapmak için belli bir amacın olması gerekir. Sözünü ettiğim o amaç Gore Verbinski'de fazlasıyla vardı.”

Hiç yorum yok: