"Karayip Korsanları" İçin Neler Dediler

Artık çekimler tamamlandığında göre, katılan herkesin belleğinde yer edecek bir yıllık çalışmanın ardından oyuncu ve teknik ekiplerinin evlerine ve sevdiklerine dönme zamanı gelmişti. Johnny Depp geri dönüşle ilgili duygularını şu sözlerle dile getiriyordu: “Ayrılık günü geldiğinde her açıdan tuhaf duygulara kapıldım. Seyahat halindeki gezici sirk gibi, çingene aileleri gibi bir duygu hissettim.”

Orlando Bloom ise duygularını şu sözlerle ifade ediyor: “Aile ve arkadaşlardan bu kadar uzun süre uzak kalmak zor olabilir ama kendi tarzında bir eğlencelik yaratmanın keyfi bambaşka… Çekim saatleri uzun, çalışma koşulları çok zorluydu ama hepimiz hayatımızda bir defa elde edebileceğimiz bir fırsatı yakaladığımızı biliyorduk. Bu film nitelikli eğlenceyi, ailece izleme keyfini, herkesin zevk alabileceği öykü çizgisini temsil eden bir filmdir. Kendisini çok fazla ciddiye almadan sadece film gibi film olma yaklaşımdan yola çıkıldı. Kamera önünde çok kolay yapılmış gibi görünse de, çalışma koşulları gerçekten çok zordu. Ancak yaparken hepimiz çok eğlendik. Böyle bir filmi bir daha yapar mıyım, bilemiyorum ama bu sürecin parçası olduğum için kendimi şanslı hissediyorum.”

Filmin aktörlerinden Bill Nighy'nin görüşleri ise şöyle: “Sinema salonuna girmek için para veren herkes bu filmde istediği herşeyi bulacak. Romantizm, macera, heyecan, tehlike, mizah ve tuhaflıklar… Daha önce hiç görmedikleri şeyleri, hiç gitmedikleri dünyaları görecekler. Son derece otantik ve tatmin edici bir macera filmi olmasının yanısıra karanlık salonda izleyiciyi bol bol güldürecek esprili sahneleri de içeren keyifli bir çalışma olduğunu düşünüyorum.”

Kevin R. McNally ise filmle ilgili izlenimlerini şu sözlerle aktarıyor: “Şimdiye kadar böyle büyük bir projede hiç yer almamıştım. İlk başta filmin görkemli havasının içinde kaybolacağım endişesine kapıldım. Ancak Jerry'nin prodüksiyonunun, Gore'nin yönetiminin ve Ted ile Terry'nin yazım tekniğinin bence en güzel yanı, herşeyden önce karakter olgusuna ağırlık vermeleriydi. Bu yüzden dev setlerine, görsel efektlerine ve görkemli havasına rağmen hepimiz oturup konuşabildik, planlar yaptık ve korsan olmayı başardık. Organizasyon ve lojistik denizinde boğulmadık.”

Ancak geride daha yapılması gereken çok çalışma var. “Pirates of the Caribbean III”ün çekimlerine bir süreliğine ara veren Bruckheimer ile Verbinski, ikinci bölümün post-prodüksiyon işlemlerine odaklandılar. Filmin kurgucuları Craig Wood ve Stephen Rivkin ile beraber kurgu odasına kapanırken bir yandan da görsel efektler, ses efektleri, müzikal altyapı ve diğer teknik detaylarla ilgilendiler. Yapılan bu yoğun çalışma, “Dead Man's Chest”in ABD'deki 7 Temmuz için planlanan gösterim gününe zamanında yetişebilmesi için gerekliydi.

Bruckheimer, Verbinski ve diğer ekipler, “Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest”in ABD'deki açılış günü olan 7 Temmuzun ardından tekrar engin denizlere açılarak geçici adı “Pirates of the Caribbean III” olarak belirlenen üçüncü bölümün çalışmasını tamamlayacak.

Black Pearl / Siyah İnci gemisi yeniden denizlere açılmaya hazır… “Pirates of the Caribbean” efsanesi devam ediyor!

Hiç yorum yok: