Diğer Korsanlar, Büyücüler ve Subaylar

Rütbesi indirilen İngiliz deniz subayı James Norrington rolünde Jack Davenport

“The Curse of the Black Pearl”deki rolüne geri dönen aktörlerden birisi de, sevdiği kızı Will Turner'a kaptıran, bu arada Kaptan Jack Sparrow'a karşı yürüttüğü mücadelesini de kaybeden İngiliz deniz subayı James Norrington rolündeki Jack Davenport oldu.

Jack Davenport portresini çizdiği karakterdeki değişimleri şu sözlerle anlatıyor: “Deniz subayı Norrington'u son gördüğümüzde her cephedeki mücadelesini kaybetmiş durumdadır. Sevdiği kızı elinden kaçırmıştır. İnsanlar hapishaneden kaçmaktadır. Kısacası her açıdan aşağılanmış halde olduğunu görürüz. `Dead Man's Chest'in senaryosunu ilk okuduğumda Norrington'un karakter yapısının ne kadar değiştiğini görmekten keyif aldım. Norrington zor zamanlar yaşamıştır. Artık eskisi gibi değildir. İşini, sevgilisini, daha da önemlisi kendine saygısını kaybetmiştir. Ansızın karşısına Kaptan Jack Sparrow ile iş sözleşmesi yapma şansı çıkar. Sparrow'un gemisinde sıradan bir mürettebat olarak çalışacaktır. Peki, Norrington bunu yaparken neyin peşindedir? İntikam mı? Elizabeth mi? Yoksa başka bir şey mi?”

Derin denizlerin hakimi korsan Davy Jones rolünde Bill Nighy

Yapımcı Jerry Bruckheimer ile yönetmen Gore Verbinski, “Dead Man's Chest”e yepyeni boyutlar katacak dev oyuncu kadrosunu kurmaya devam ettiler. Bunlar arasında filmdeki yeni karakterleri canlandıracak oyuncular da yer alıyordu. Dış görünüm açısından deniz canavarını çağrıştıran Davy Jones rolü için deneyimli İngiliz aktör Bill Nighy seçildi.

Davy Jones rolünde kamera karşısına geçen Bill Nighy, filmde portresini çizdiği karakterin yapısını şu sözlerle tanımlıyor:

“Davy Jones kişilik açısından derin hasar görmüş yapayalnız bir bireydir. Öylesine derinden yaralanmıştır ki, bundan sonraki hayatını yarım-hayat şeklinde yaşamaya karar verir. Kendi bedeninden tüm duygularını -kalbini- çekip alarak özel bir sandığa kilitler. Bu da artık hiçbir şey hissetmeden yaşayacağı anlamına gelmektedir. Aynı zamanda Kraken adlı bir deniz canavarını da kontrolü altında tutmaktadır. Olağanüstü kötü niyetli, sadist ve şeytani bir canavardır bu… Eğer Davy Jones'un kalbini o sandıktan çıkarıp sahip olmayı başarırsanız, sadece onu kontrol altına almakla kalmayıp aynı zamanda Kraken'i de ele geçirmiş olursunuz. Bu da size okyanusların kontrolünü sağlayacak olağanüstü gücü verecektir.”

Korsanları yok etmeye yeminli Lord Cutler Beckett rolünde Tom Hollander

“Dead Man's Chest” ile birlikte gelen yeni kötü adamlardan birisi de, belki Davy Jones'tan bile daha acımasız bir kişiliğe sahip olan Lord Cutler Beckett karakteridir. Son derece soğuk, hesapçı ve gaddar kişilik yapısına sahiptir. Böylesine acımasız kişiliğe sahip olmasında, geçmişte engellenen bir aşkının getirdiği hayal kırıklığının payı vardır. Bu korkak ruhun portresini çizme görevi, “Pride and Prejudice” adlı filmde Keira Knightley'in oynadığı Elizabeth Bennet karakterinin şanssız taliplisi Reverend Collins rolünden tanıdığımız Tom Hollander'e verildi.

Portresini çizdiği Lord Cutler Beckett karakterinin çok boyutlu olması nedeniyle hemen kabul ettiğini belirten Tom Hollander, bu karakter konusunda şu yorumu yapıyor:

“Dıştan bakınca oldukça küstah ve yakışıklıdır. Ancak iç dünyasında inanılmaz zorluklar yaşayan bir insandır. Korsanlara karşı mücadelenin ancak demir yumrukla yapılabileceğine yürekten inanır. Kesin özgürlüğü temsil eden korsanların acımasızca ezilerek yok edilmesinden yanadır. Temsilciliğini yaptığı Doğu Hindistan Ticaret Şirketi ile günümüzün modern dünyası arasında bazı benzerlik görüyorum. Günümüzün dev şirketlerinin de en küçük özgürlüklerin bile yok edilmesi düşüncesinde olduğunu göz önüne alırsak bu açıdan da paralellik vardır.”

Bootstrap Bill Turner rolünde Stellan Skarsgard

“The Curse of the Black Pearl”de çok tartışıldığı halde ekranda hiç görülmeyen bir karakter vardı: Will Turner'ın babası Bootstrap Bill Turner karakteri… Verbinski ile Bruckheimer bu rolde İsveç kökenli deneyimli aktör Stellan Skarsgard'ın oynamasına karar verdiler.

Daha önce “King Arthur”da yağmacı Teutonic rolünü üstlendiği için Bruckheimer'ın çalışma stilini yakından tanıyan Stellan Skarsgard, “Dead Man's Chest”teki rolü için şöyle konuşuyor:

“Bootstrap Bill karakterini üstlenmekle aşama aşama kendisini kaybeden tutkulu ve ilginç bir adamın portresini çizme fırsatı buldum. İlk filmi dikkatle izlerseniz oradaki karakterler arasında belirli boşluklar olduğunu fark edersiniz. İkinci filmde bu boşluklar dolduruldu. Will Turner'ın çok sözü edilen ama hiç görünmeyen babası Bootstrap Bill de ortaya çıktı. Böyle bir karakterin portresini çizerken büyük keyif aldığımı söyleyebilirim.”

Esrarengiz kahin kadın Tia Dalma rolünde Naomie Harris

“Dead Man's Chest” ile birlikte gelen yeni karakterlerden birisi de, Jamaikalı esrarengiz kahin kadın Tia Dalma karakteriydi. Bu rolde İngiltere'nin en yetenekli genç kadın oyuncularından Naomie Harris oynadı. Genç oyuncu bu yeni karakter için şu yorumu getiriyor:

“Tia Dalma son derece özgür ruha sahip bir çingene kraliçesidir. Büyülü güçleri sayesinde insanların iç dünyasını görüp onların en derindeki arzularını anlayabilmektedir. Doğa güçleriyle uyum ve işbirliği içerisinde olan bu kadının çok kolay parlayan ateşli ve değişken bir mizacı vardır. Bunların yanısıra Tia Dalma'nın çok güçlü bir kadın olması hoşuma gitti.”

“Dead Man's Chest”in diğer rollerinde ise şu oyuncular kamera karşısına geçti:

Lord Cutler Beckett'in acımasız ruhlu infaz subayı Mercer rolünde David Schofield;

Elizabeth Swann'ın Port Royal Valisi olan babası Weatherby Swann rolünde Jonathan Pryce;

“The Curse of the Black Pearl”deki esprileriyle izleyicinin gözdesi olan Pintel ve Ragetti rollerinde sırasıyla Lee Arenberg ve Mackenzie Cook;

Engin denizlerle ilgili ansiklopedik bilgiye sahip olan Joshamee Gibbs rolünde Kevin R. McNally;

Dilsiz korsan Cotton rolünde David Bailie;

Boyu küçük ama ruhu büyük cüce korsan Marty rolünde Martin Klebba.

Hiç yorum yok: