Kaptan Jack Sparrow Geri Döndü. Genç Aşıklar da...

Kaptan Jack Sparrow geri döndü. Genç aşıklar Will Turner ile Elizabeth Swann da geri döndüler. “Pirates of the Caribbean” efsanesinin ikinci bölümü “Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest”te ilk filmden tanıdığımız karakterlere yenileri eklendi. Johnny Depp'i kendiisine Oscar adaylığı getiren Jack Sparrow rolünde bir kez daha izleyeceğiz. Ona 2005 yılının en iyi kadın oyuncu Oscar adayı Keira Knightley ile Orlando Bloom eşlik edecekler.

Yapımcılığını Jerry Bruckheimer'ın, yönetmenliğini Gore Verbinski'nin üstlendiği filmde Kaptan Jack Sparrow yepyeni maceralara yelken açacak. 2003 yılının bomba filmlerinden “Pirates of the Caribbean”ın devamında eksantrik kaptan Jack Sparrow'un doğaüstü güçler tarafından örülen ağlara yakalanmasına tanıklık edeceğiz.

Kaptan Jack Sparrow'un gemisi Black Pearl (Siyah İnci) üzerindeki lanet kalktığı halde daha ürkütücü bir tehlike gündeme gelmiştir. Düzenbaz ve üçkağıtçı korsanımızın, Derin Denizlerin Hakimi olarak bilinen ve hızına hiçbir geminin erişemeyeceği hayalet gemi Flying Dutchman'ı (Uçan Hollandalı) yöneten efsanevi korsan Davy Jones'a (Bill Nighy) kan borcu olduğu ortaya çıkar. Her türlü zor işin altından sıyrılmakta yetenekli Jack Sparrow, bu sözleşmeden kurtulmanın yolunu bulamadığı takdirde sonsuza kadar Davy Jones'ın hizmetinde onun kölesi olarak yaşayacaktır.

Meydana gelen bu ani gelişme karşısında Will Turner (Orlando Bloom) ile Elizabeth Swann'ın (Keira Knightley) evlilik planları sekteye uğrar. Kendilerini bir kez daha Jack'in talihsizliklerle dolu maceralarının tam göbeğinde bulurlar. Bu yolculuk onları deniz canavarlarıyla ve hiç de konuksever olmayan ada yerlileriyle çatışmalara; gösterişli kahin Tia Dalma'ya (Naomie Harris); hatta Will'in uzun zamandır kayıp olan babası Bootstrap Bill'in (Stellan Skarsgard) esrarengiz şekilde ortaya çıkışına kadar sürükleyecektir.

Öte yandan Doğu Hindistan Ticaret Şirketi'nin acımasız ruhlu korsan avcısı Lord Cutler Beckett da (Tom Hollander) tüm dikkatini ünlü “Ölü Adamın Sandığı”nı ele geçirmeye dikmiştir. Efsaneye göre, Ölü Adamın Sandığına her kim sahip olursa Davy Jones'un da kontrolünü elde edebilecektir. Bu da Beckett'in en son Karayip korsanını bile imha edecek olağanüstü güce sahip olacaktır.


İşadamlarıyla bürokratların gerçek korsanlar olmasıyla birlikte engin denizlerde zaman hızla değişirken Jack Sparrow ve mürettebatı gibi özgürlük tutkunu ve sevgi dolu korsanlar, şirketlerin yayılması karşısında yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar.

Dünya çapındaki milyonlarca izleyicinin gönlünü fetheden birincisinin izinden giden “Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest”, izleyicileri hayatlarının en büyük yolculuğuna çıkaracak bir fantastik epik macera filmidir. Senaryosunu yazan Ted Elliott ile Terry Rossio, ilk filmin de senaryosunu yazmalarının yanısıra “Aladdin” ve “Shrek” gibi hit filmlerin senaryosuna da imza atmışlardı. Filmin prodüksiyon amirliklerini Mike Stenson, Chad Oman, Bruce Hendricks ve Eric McLeod üstlendi.

Birinci “Pirates of the Caribbean”da çizdiği Kaptan Jack Sparrow portresiyle Oscar ve Altın Küre adaylığı alan, Sahne Aktörleri Birliği Ödülünü kazanan Johnny Depp, o filmde tüm dünyanın sevgiyle kucakladığı son derece otantik bir film ikonu yaratmıştı.

Dünyanın en popüler ve başarılı gören aktörlerinden birisi olan Johnny Depp, bugüne kadar oynadığı filmlerde çarpıcı kariyerine damgasını vuran çok sayıda başarılı performans sergiledi. 2003'ün “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” ve “Peter Pan” kitapları yazarı J.M. Barrie'nin portresini çizdiği 2004'ün “Finding Neverland” adlı filmlerindeki performanslarıyla Oscar ve Altın Küre adaylığı aldı. Johnny Depp'in 1980'lerin sonlarından beri devam eden başarılı kariyerinde “Cry-Baby”, “What's Eating Gilbert Grape?”, “Ed Wood”, “Benny & Joon”, “Edward Scissorhands”, “Don Juan DeMarco”, “Donnie Brasco”, “Fear and Loathing in Las Vegas”, “Sleepy Hollow”, “Chocolat”, “Blow”, “Once Upon A Time in Mexico”, “Charlie and the Chocolate Factory” ve “Tim Burton's Corpse Bride” gibi ses getiren yapımlar yer alıyor.

Will Turner rolünü üstlenen Orlando Bloom, Peter Jackson'ın ödüllü “The Lord of the Rings” üçlemesinde portresini çizdiği Legolas rolüyle uluslararası düzeyde star oldu. O günden beri yıldızı hızla parlayan genç aktör, Ridley Scott'un yönettiği Jerry Bruckheimer prodüksiyonu “Black Hawk Down”, Wolfgang Petersen'in yönettiği “Troy”, Ridley Scott'un “Kingdom of Heaven” ve Cameron Crowe'un “Elizabethtown” adlı yapımlarında yıldızlaştı.

Elizabeth Swann karakterinin portresini çizen Keira Knightley, “Pride and Prejudice” adlı filmde canlandırdığı Elizabeth Bennet rolüyle en iyi kadın oyuncu kategorisinde 2005 Oscar ve Altın Küre adaylığı aldı. Güzel oyuncunun uluslararası izleyiciyle ilk tanıştığı film ise “Bend It Like Beckham” adını taşıyordu. “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl”ün yanısıra “Love, Actually”, Jerry Bruckheimer prodüksiyonu “King Arthur”, “The Jacket” ve “Domino”da da oynadı.

Yönetmen Gore Verbinski'nin bugüne kadarki kariyerinde sadece beş film olduğu halde, bunların dünya çapındaki toplam hasılatı 1 milyar dolara ulaştı. Yönetmenin kariyerinde, gişelerde olağanüstü başarı kazanan “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl”, izleyicinin ilgisini çeken korku filmi “The Ring” ve trajikomik karakter çalışması “The Weather Man” yer alıyor.

“Pirates of the Caribbean” serisinin yapımcısı Jerry Bruckheimer, film ve televizyon dünyasının en başarılı yapımcılarından birisidir. Yapımcılık serüvenine Don Simpson ile ortaklık yaparak başlayan Jerry Bruckheimer, bugüne kadarki kariyeri boyunca çok sayıda dünya çapında hit filme imzasını attı. Film endüstrisini etkilemekle kalmayıp popüler kültür üzerinde de önemli etkiler bırakan çalışmaları arasında şu filmler yer alıyor: “American Gigolo”, “Flashdance”, “Days of Thunder”, “Bad Boys”, “Dangerous Minds”, “Crimson Tide”, “The Rock”, “Con Air”, “Armageddon”, “Enemy of the State”, “Gone in 60 Seconds”, “Coyote Ugly”, “Remember the Titans”, “Pearl Harbor”, “Black Hawk Down”, “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl”, “Bad Boys II”, “Veronica Guerin”, “King Arthur”, “National Treasure” ve “Glory Road”.

Johnny Depp, Orlando Bloom ve Keira Knightley'in yanısıra ilk filmin oyuncuları da devam filmine geri dönüş yaptılar. Bu oyuncular şöyle sıralanıyor:

Rütbesi alınmış İngiliz kaptan James Norrington rolünde Jack Davenport;

Elizabeth'in aristokrat babası Vali Weatherby Swann rolünde Jonathan Pryce;

Fırsat buldukça kafayı çeken sarhoş denizci Joshamee Gibbs rolünde Kevin R. McNally;

Birbirleriyle incir çekirdeğini doldurmayacak konular üzerinde sıkı tartışmalara giren filozof ruhlu iki kafadar Pintel ve Ragetti rollerinde sırasıyla Lee Arenberg ve Mackenzie Crook;

Papağanı sürekli konuşan sessiz denizci Cotton rolünde David Bailie;

Boyunun küçüklüğüne aldırmadan tüm düşmanlarına kafa tutacak kadar korkusuz cüce korsan Marty rolünde Martin Klebba.

Yeni filmde kadroya yepyeni karakterler katılırken bu rollerde yeni oyuncular kamera karşısına geçti. Bu oyuncular da şöyle sıralanıyor:

Derinlikler Lordu Davy Jones rolünde Bill Nighy (“Love, Actually”, “The Hitchhiker's Guide to the Galaxy”);

Will'in uzun yıllardır kayıp babası Bootstrap Bill Turner rolünde Stellan Skarsgard (“King Arthur”, “Good Will Hunting”);

Gelecekten haber veren güzel kahin Tia Dalma rolünde Naomie Harris (“28 Days Later”, “Miami Vice”);

Doğu Hindistan Ticaret Şirketi'nin başkanı Lord Cutler Beckett rolünde Tom Hollander (“The Libertine”, “Pride and Prejudice”);

Beckett'in acımasız subayı Mercer rolünde David Schofield (“The Last of the Mohicans”, “Gladiator”).

Hiç yorum yok: