Genç Aşıklar Will Turner ile Elizabeth Swann rolünde Orlando Bloom ile Keira Knightley

“Pirates” serisine öncülük eden “The Curse of the Black Pearl”ün yıldızlarından Orlando Bloom ile Keira Knightley de, tıpkı Johnny Depp gibi ikinci filmde de yer alma konusunda istekli davrandılar. İlkinde olduğu gibi ikinci filmde de genç aşıklar Will Turner ile Elizabeth Swann'ın portresini çizdiler. Birinci filmin orijinal dörtlüsünden sadece Geoffrey Rush ikinci filmde yer almadı. Hatırlanacağı üzere Geoffrey Rush'un oynadığı Kaptan Barbossa karakteri, ilk filmde Jack Sparrow tarafından yer altı dünyasının derinliklerine gönderilerek gözden kaybolmuştu.

Genç yetenekleri erken keşfetmesiyle ünlenen yapımcı Jerry Bruckheimer, Orlando Bloom'u daha “Lord of the Rings” üçlemesinin gösterime çıkmasından önce çevirdiği “Black Hawk Down” adlı filmle keşfederek gerekli anlaşmayı yapmıştı. Aynı şekilde Keira Knightley'in yeteneğini de henüz 17 yaşında olduğu sırada fark ederek “Pirates” için gözüne kestirmişti. Güzel oyuncuyu dünya çapında üne kavuşturan “Bend It Like Beckham” adlı film o günlerde henüz gösterime bile girmemişti.

Ünlü yapımcı, Keira Knightley ile ilgili düşüncesini şu sözlerle dile getiriyor: “Daha ilk filmde rol verdiğimiz günlerde bile Keira'nın olağanüstü bir kadın oyuncu olduğunu görmüştük. O hiçbir şeyden korkmayan bir oyuncudur. İlk filmin çekimleriyle ikincisinin başlaması arasındaki iki yıllık sürede yaptığı çalışmalarda yeteneği zirveye çıktı ve deneyim düzeyini artırdı.” (Keira Knightley'in deneyim düzeyinin artmasında bir Bruckheimer prodüksiyonu olan “King Arthur”de üstlendiği Guinevere rolünün de önemli payı vardı.)

Jerry Bruckheimer sözlerini şöyle sürdürüyor: “Orlando Bloom'a gelince, ilk ve ikinci `Pirates' arasındaki süre boyunca çok sıkı çalışarak Ridley Scott ve Cameron Crowe gibi yönetmenlerin çektiği önemli yapımlarda deneyim kazandı. Orlando kariyerine zaten müthiş bir ekran aktörü olarak başlamıştı, aradan geçen süre içerisinde bu konumunu güçlendirdi.”

Ted Elliott ve Terry Rossio ikilisi, “Dead Man's Chest”in senaryosunu hazırlarken Orlando Bloom'un canlandırdığı Will Turner ve Keira Knightley'in portresini çizdiği Elizabeth Swann karakterlerinde önemli değişim ve gelişmeler sağladılar.

Will Turner rolündeki Orlando Bloom, oynadığı karakterdeki değişimi şu sözlerle yorumluyor: “Will karakterinin ilk filme kıyasla daha az dürüst, daha az namuslu olduğunu görüyoruz. Bu kez daha karanlık ve gölgeli yönlerine tanık olacağız. Will Turner'ın ikinci filmdeki gerçek yolculuğu, -ekranda görünmese de- ilk filmin önemli unsurlarından olan babası Bootstrap Bill ile bağlantılıdır. Davy Jones ve mürettebatının yönetimindeki Flying Dutchman gemisinde ömrü boyunca yaşamaya mahkum edilmiş babasını bu kötü kaderinden kurtarmak ister. Will'in tek isteği, babasıyla yeniden bağlantı kurabilmektir. Bu arada Elizabeth ile olan ilişkisini de yürütmeye çalışır. `Dead Man's Chest'in ana karakterlerinin her birinin kendine göre amacı vardır. Bunların bir kısmının birbiriyle çeliştiğini görürüz. Öte yandan Will ile Elizabeth arasında da genç aşıklara özgü gerilim vardır.”

Elizabeth Swann rolünü ikinci kez üstlenen Keira Knightley ise, portresini çizdiği karakterde meydana gelen değişimleri şu sözlerle özetliyor:

“Bu filmin en güzel yanı bence tüm karakterlerin değişip gelişmiş olmasıdır. Filmin başlangıcında Elizabeth'i Will ile evlenmek üzereyken görürüz. Ancak korsanlığı dünya üzerinden silmeye kararlı olan Lord Cutler Beckett'in devreye girmesi yüzünden bu evlilik gerçekleşmez. Will'i korsanlık yaptığı için; Elizabeth'i de Kaptan Jack Sparrow'un kaçışına yardım ettiği için tutuklamaya kararlıdır. Elizabeth bu filmde büyük değişim geçirerek bir misyon kadını haline gelir. Will ile olan ilişkisinde de oldukça hoş alt tonlar meydana geldiğini görürüz. Benzeri bir durum da Jack Sparrow ile ilişkisinde gözlenir. Tüm karakterlerin geçirdiği bu dönüşümü ilginç bulduğumu söyleyebilirim.”

Hiç yorum yok: