Keira Knightley'den Aksiyon Gösterisi

Dominica adasındaki çekimler sırasında eğlenen sadece erkekler değildi. Erkek aktörlerin yanısıra Keira Knightley de kaslarını güçlendirme fırsatını elde etti. Aksiyon sahneleri koordinatörü George Marshall Ruge'nin istediği herşeyi yapmaya hazır olan güzel oyuncu, ilk “Pirates” filminde yeterince kılıç dövüşü yapamadığından şikayet ediyordu. Yönetmene çok yalvardığı halde kılıç dövüşü sahnelerinin hiçbirisinde yer alamamıştı. İkinci filmde bu isteğine ulaşarak mutlu oldu.

Önce Dominica adasında, ardından Exuma adalarındaki çekimler sırasında eline kılıcını alan Keira Knightley, ayrıca sağlam tekmeleriyle de Flying Dutchman gemisinin mürettebatını arka üstü oturtmasını bildi. Güzel oyuncu aksiyon sahneleriyle ilgili şunları söylüyor:

“Hava kesinlikle çok sıcak ve aşırı nemliydi. Adeta başımıza kaynar sular dökülüyordu. Hindistan cevizi ağaçlarının altında serinleyebiliyorduk. George ve ona bağlı dublörler ekibi kelimenin tam anlamıyla fantastikti. Gerçekten çok sabırlı davranarak aksiyonu her defasında bir adım ilerletme yolunu izlediler. Portresini çizdiğim karakterin yapması gereken herhangi bir şey varsa, o hareketin nasıl yapılacağını öğrenmek gerektiğine inanıyorum. Eğer bir aksiyon filmi çekiyorsanız, herhangi bir aksiyon yapmadan durmak gerçekten sıkıcı olacaktır. Özellikle dövüş sahneleri çekilirken hepimiz tam kadro hareket halindeydik. Bu da benim için çok keyifli oldu. Kendimi bir ekibin parçası gibi hissetmek harikaydı. Aksiyon sahneleri başladığında koşa koşa gidiyordum.”

“Dead Man's Chest”in görsel efektleri konusunda Jerry Bruckheimer ile Gore Verbinski'nin izlediği mantık, filmin görsel efektlerini hazırlayan ILM şirketinin çıtayı bir kez daha yükseltmesi yönündeydi. Bu yaklaşım doğrultusunda “Dead Man's Chest”in yapımında ilk “Pirates” filmindekinden 3 kat fazla görsel efekt teknolojisi kullanılması yoluna gidildi.

2006 yılının Ocak ayının ikinci haftasında yeniden Bahama adalarına dönen film ekipleri, deniz canavarı Kraken'in saldırısıyla ilgili sahneleri çektiler. Bu arada Kaptan Jack Sparrow'un filmin başlangıcında ekrana yansıyacak olan sahneleri de, ironik bir yaklaşım sonucu en son çekimler olarak hayata geçirildi. Bahama adalarındaki hava koşulları nispeten serinlediği için özellikle gece çekimleri sırasında oyuncuların parka giymesi yoluna gidildi.

Johnny Depp, çekimlerin genelindeki hava koşullarıyla ilgili düşüncesini şu sözlerle dile getiriyor: “Çekimler süresince neredeyse her türlü hava koşulundan geçtik. İlk olarak St. Vincent'ta başladık. Daha sonra Dominica'ya geçtik. Her iki adada da inanılmaz sıcak, bunaltıcı ve nemli bir hava vardı. Filmin son sahnelerini ise geceleri sıfır dereceye yaklaşan soğukta hayata geçirdik. Bu durum bende oldukça tuhaf duygular uyandırıyor. Ayrıca bir yıl önce başladığımız bazı sahnelerin çekimini yeni yeni bitiriyoruz. Bütünün parçalarını birleştirmekte zaman zaman zorlanıyorum.”

Hiç yorum yok: